Breaking

Flat In Valencia

Whitewashing, Enjalbegar in Spanish, many languages ​​have verbs that describe the action of lime painting the architectures to clean and embellish them.

©Diego Opazo

In this case it is about updating an apartment with a characteristic distribution of the Valencian expansion district. This type of buildings with a high depth of block and a small central courtyard determines the possible distributions. We approach this work in a systematic way, but here the action of whitewashing goes beyond the treatment of surfaces.

©Diego Opazo

©Diego Opazo

The new technical systems are integrated, the thermal and acoustic conditions are improved, the windows are changed, the necessary insulation is installed … The structure disappears between the divisions, inside the furniture to achieve the pleasant sensation of spatial continuity. Indirect linear lighting is integrated into the ceilings, the electrical boxes disappear in the cabinets …

©Diego Opazo

©Diego Opazo

©Diego Opazo

All the precise elements are designed with the same integration criteria, making them present only when they are necessary. The purification of constructive “accidents” maximizes spatial amplitude, facilitates cleaning and perhaps also life.

©Diego Opazo

The program with two rooms makes the distribution simple. The bedrooms open to the block´s patio, the living room looks out over the main avenue, in the intermediate zone the distributor is transformed into a storage area and kitchen with a double circulation.

©Diego Opazo

©Diego Opazo

©Diego Opazo

Two filters materialized in sliding doors allow the apartment to function in several ways integrating the entrance space into the living room, dining room or kitchen depending on the desires of the user or the circumstances.

©Diego Opazo

©Diego Opazo

The project seeks to facilitate everyday life and promote a calm and awake perception of everything that happens in the inhabited space.

 

Plan. ©Fran Silvestre Arquitectos

LOCATION: Valencia, Spain

ARCHITECTURE: FRAN SILVESTRE ARQUITECTOS

Architecture and Design, Valencia

www.fransilvestrearquitectos.com

www.facebook.com/FSilvestreArquitectos

https://instagram.com/fransilvestrearquitectos/

www.twitter.com/FranSilvestreAr

www.vimeo.com/fransilvestrearquitectos

http://www.linkedin.com/pub/fran-silvestre-arquitectos/27/576/a81

INTERIOR DESIGN: ALFARO HOFMANN

PROJECT TEAM

Principal in Charge: Fran Silvestre

Project Architect: Ricardo Candela and Rubén March

Collaborating Architect: María Masià, Estefanía Soriano, Pablo Camarasa, Sandra Insa, Santi Dueña, David Sastre, Sevak Asatrián, Jose Manuel Arnao, Rosa Juanes, Gemma Aparicio, Sergio Llobregat, Juan Martinez, Paz Garcia, Neus Roso, Daniel Uribe, Joan Maravilla, Paloma Feng

PHOTOGRAPHY: Diego Opazo (Project)

LOCATION: Valencia

BUILT AREA: 118,86 m2

FURNITURE                            

Interior Furniture

Dining room table: Extra Table (Andreu World)

Dining room chairs: Sail (Andreu World)

Sofa: Raglan (Andreu World)                                                         

Armchair: Lineal (Andreu World)

Support table: Raglan Table (Andreu World)

Dining light: Ktribe T1 Glass (Flos)

Library chairs: Flex Corporate (Andreu World)

BUILDING SERVICES               

Climate control: Heating, Air conditioning

Electrical fitting: Mechanisms Jung serie 990

Lighting: linear luminaire and LED

FINISHES

Paving: Techlam Ceramic (Levantina), Open-pored oak wood (Galiana)

Surfaces

Interiors: Plasterboard panels

Bathroom: Compac

Ceiling: Smooth plasterboard panels

Paint: Matt plastic paint

BATHROOM                            

Sanitaryware: Toilet: Serie Urb.y (Sanindusa)

Sanitary Fittings: (Geberit)

Bathroom taps: Pan (Zuchetti)

Lighting: Led lighting inserted in mirror

KITCHEN

Equipment: Furniture (Eggersmann), Kitchen counter (Compac)

 

Leave a comment

Your email address will not be published.


*