Breaking

New Space to Bring The Outdoors Inside

New Space to Bring The Outdoors Inside. In January 2016, DIALOG’s Vancouver interior design team completed a stunning new commercial office space for up-and-coming company Edgar Development in the MNP Tower in Vancouver, Canada. Inspired from a simple photograph of a ‘mountainscape’, DIALOG designed Edgar’s 4,285 sq. ft. office to reflect a crisp, clean, white mountain of ice to bring the outdoors in and create a grounded space for employees to flourish.

”We are a family run business and in order to stay competitive you have to create a memorable experience for both the employee and client. Echoing those values in your office space can make a big difference in your relationships at the end of the day,” says Peter Edgar, President of Edgar Development.“With DIALOG on board, our new office was designed with our future in mind and we are already seeing firsthand the benefits from clients and employees. Interestingly enough, most people don’t want to seem to leave once they arrive.”

Upon entering the new office, one is greeted with a 40-foot backlit mountain of which all other design aspects are positioned around. The mountainscape is centered to allow natural daylight to filter in from all sides of the office, and the space reflects rocklike formations that compress, expand and frame a visitor’s experience. The most unique aspect is the angular 3D faceted meeting areas made from different tones of felt, which naturally resembled ‘cracks’ in the rock formations, that serve as highly acoustical meeting areas a.k.a ‘Man Caves’, a term generated by the Edgar family.

DIALOG believes that great interior design should tell a story that draws on the character of the community and where people work. With Edgar, everything relates whole-heartedly to the concept of the faceted mountain. As if looking up to the top of a mountain, the Edgar office is now easily recognizable by the beam of light located in the tip of the staff eatery, allowing anyone from street level to see the office within a five-block radius.

 

About DIALOG

www.dialogdesign.ca/

Established in 1960, DIALOG is an integrated, multi-disciplinary Canadian architecture, engineering, design and urban planning firm with studios located in Vancouver, Toronto, Calgary and Edmonton. Reaching a global audience, DIALOG Vancouver’s past interior design projects include: Sony Pictures Imageworks Vancouver Headquarters; Bjarke Ingels Group (BIG) Vancouver House; Earls Headquarters;JJ BEAN coffee shops; and the Marine Building, one of Vancouver’s few architectural Art Deco treasures from the 1930s. Most recently, DIALOG Vancouver’s interior design team was awarded ‘Best Tenant Improvement’ during NAIOP and Business in Vancouver’s Commercial Real Estate Awards, which recognizes excellence in the commercial real estate industry within the Metro Vancouver area. Named one of Interior Design Magazine’s ‘Top 100 Giants for 2015’, DIALOG’s ‘Made in Canada’ attitude reflects their vision that design should be meaningful and improve the well-being of communities, including where we work, live, learn and play.

 

Technical information
Client: Edgar Developments
Address: Vancouver, Canada

Square footage: 4,285 square feet
Date of Completion: January, 2016

DIALOG Interior Design Team
Janay Koldingnes, Project Manager/Senior Designer

Sara Remocker, Senior Designer

Jieun Cho, Designer
Marie de Montigny‐Simoneau, Architectural Technologist

Suppliers
Carpet Tile – Interface – Grasmere – Colour – Glacier
Engineered Hardwood Flooring– Kentwood Engineered Cougar Rock Oak European Plan floors
Porcelain Floor Tile – C&S Tile – Playground – Resin Berlin Grey
Boardroom Light Fixture – Eureka Lighting
Kitchen Light Fixture – Neidhardt Inc. RPD08‐P05
Boardroom Fixture – Ureka Switch 74701‐ 3 Arm black Light
Man Caves or Cracks – FitzFelt Merino Wool Felt
Office Furniture – Herman Miller Collection
Area Rug in Reception –Inform Collection
Reception Desk: Lacquer White Millwork

Photographer

Ema Peter Photography

 

 

Leave a comment

Your email address will not be published.


*