Breaking

Summer House

The family residence stands literally on a green field, near a clump of trees, in a pleasant countryside of central Bohemia. The house accommodates three generations of one family. A grandfather, a grandmother, a father, a mother and their two boys – there’s enough space for all of them to spend a summer and a lot of weekends together.

The house consists of several smaller, connected volumes, each of which serves a different purpose. The whole family meets in the central part of the house – there is a living room with a fireplace, a dining room and a kitchen. This area is the true heart of the house, with large sliding windows opening to a garden.

Each generation has its own privacy. The grandparents use their own ‘house’ with a living area, a bedroom and sanitary facilities. The parents have a spacious bedroom, a bathroom and study, which serves as a guest room when needed. The boys have their kingdom in a room on the second floor, from which they have an excellent view of the surroundings.

These residential parts of the house are supplemented with an entrance area with facilities, a shed with a workshop and a roofed parking spot.

The building is connected to a south terrace with a high pillar in its corner. The pillar supports a vegetation-covered pergola, there is also a garden shower and a small wind turbine rotating on its tip. The whole house is surrounded by a large garden with trees, fruits, vegetables and herbs, ready to be used in the kitchen.

It’s summer, the sun is shining, everything is peaceful and quiet…

Project name

Summer house

Studio                         DDAANN

Author                        Daniel Rohan | architect, Daniel Baudis | architect

Website                      www.ddaann.cz

Contact e-mail                       info@ddaann.cz

 

Project location          Central Bohemia, Czech Republic

Project year                2015

Completion year        2019

Built-up area              235 m2

Gross floor area         176 m2

Usable floor area                   153 m2

Site size                      1200 m2

 

Photo credits              BoysPlayNice, www.boysplaynice.com

Collaborators              Klára Koldová | junior architect, Lucia Horkavá | junior architect

 

Materials

corrugated metal sheet | roofing

corrugated polycarbonate | roofing, facade

concrete bricks | walls

thin-layer plaster | facade

stainless steel Carl Stahl | terrace roofing

plywood | built-in furniture

 

Products and brands

windows | Jánošík okna-dveře | facade

doors | Bdoors | facade, interior

door handles | M&T – Minimal TIN-K | exterior, interior

wooden floors | Parkpodlah.cz – Floor Forever | exterior, interior

tiles | Archtiles – Casalgrande Padana – Marte Thassos | interior

chairs | Billiani – Doll | interior

lifting fixtures | Nordlux | interior

 

Leave a comment

Your email address will not be published.


*