Breaking

Beiriz House

The allotment of Violantas was designed along a street with lots on both sides and is located in the parish of Beiriz. The surrounding area has fields for cultivating corn and grass, but to the west in the distance you can already see the “towers” of the city, in Póvoa de Varzim.

©João Morgado

The narrow and long lot, with a wide area for implantation and construction, made it possible to organize the volumes according to the needs of single-family housing. In the street, it was mandatory to maintain and rebuild the granite wall that separates the parking area and the car circulation area.

©João Morgado

The entrance on the North side made it possible to open the interior spaces for the best solar orientation (South and West), protecting the home from the north wind and also from the noise of the road on the east side.

©João Morgado

On the lower floor, the corridor on the north side with the suspended stairs connecting to the upper floor, allows communication between the various spaces. In the front area we have the living and dining room, next to the kitchen that opens onto the outside deck of the pool. In the rear area we have the closed garage for two cars, the technical area and the laundry. On this floor we have another small room facing the pool and a bathroom.

©João Morgado

©João Morgado

On the top floor, we have two volumes, on the back volume we have the three suites with dressing rooms and a common balcony open to the South, over the pool. In the volume next to the street we have the office that extends to the terrace over the living room.

Other photos can be seen in gallery down below

Architect: Raulino Silva

Raulino Silva Arquitecto

www.raulinosilva.blogspot.com

Location: Póvoa de Varzim, Portugal

Project date: 2017/2018

Construction date: 2018/2020

Photo credit: João Morgado https://www.joaomorgado.com/

Leave a comment

Your email address will not be published.


*