House with Three White Volumes

With this project of a beach house with magnificent views of the Aveiro estuary (Portugal), the client wanted to satisfy their needs for a modern lifestyle, combining aesthetic quality with minimalist and contemporary design.

The sun exposure, natural light, and landscape influenced and defined the design of the dwelling. The proximity to the sea influenced the choice of exterior finishes. Concrete, Corten steel, and ceramic ensure low maintenance of the building.

The exterior ceramic slats are a contemporary version that aims to replicate the vertical stripes of traditional “palheiros”, characteristic of this area. The widespread use of ceramic finishes reflects the owner’s desire, an entrepreneur in the ceramic industry.

Inside, the client wanted a comfortable, light atmosphere that appealed to relaxation. To this effect, whites and beiges, light woods, and especially rough wood elements, as if carved from a single trunk, were used extensively.

The finishes of some areas repeat the materials used on the exterior, blending with the interior and complementing the view allowed by the large windows.

Because the house is also intended to host family and friends, details were thought out that allow the space to be more functional, and for this purpose, all the furniture was designed and produced to measure for this project.

And who said ceramic can’t be cozy? Floors and finishes are essentially in this material. For this reason, ceramic finishes were chosen that look like wallpaper, providing immense comfort to the environment.

For the bedrooms’ toilets, totally white ceramics were chosen, working the walls with pieces of different shapes and with different applications, bringing dynamism and uniqueness to each one, despite being very similar in their layout.

An excellent collaboration between architecture and interior design firms, which materialized in a magnificent and peaceful retreat for this family.

Other images can be seen in the gallery down below

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Project Name: JD2 House
Architecture Office: Rui Rosmaninho
Main Architect: Rui Rosmaninho
--
Location: Ílhavo, Portugal
Year of conclusion : 2023
Total area: 390 m2

Collaboration:
Builder ENNE - Engenharia e Construção
Inspection: Pontocad
Engineering: Diogo Portela
Landscape: Rui Rosmaninho
-
Light Design: Gabriel Santos
Acoustic Design: Diogo Portela
Fluids Engineering : Ana Gonçalves
Thermal Engineering: António Marques
Interior Design: Maria Vilhena

Architectural photographer: Ivo Tavares Studio

READ MORE

error:
en_USEnglish